Το Ινστιτούτο Κοινωνικής Καινοτομίας και Συνοχής (Fifty – Fifty) διοργανώνει Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Κατάρτισης (training course) με τίτλο «ProAgriCulture: ενεργοποίηση των νέων προς την επαγγελματική Γεωργία» στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ Νεολαία.

Η βασική ιδέα του training course είναι η παρατήρηση ότι υφίσταται μια τάση των καιρών οι νέοι που κατοικούν σε αστικές περιοχές να λαμβάνουν την σημαντική απόφαση ζωής να μετακομίσουν σε αγροτικές περιοχές και να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη γεωργία. Η απόφαση αυτή των νέων, βασίζεται στο ότι οι ίδιοι βρίσκονται στην παραγωγικότερη φάση της ζωής τους, έχουν όρεξη να εργαστούν και να δημιουργήσουν, ωστόσο τα ποσοστά ανεργίας στους νέους είναι ιδιαίτερα υψηλά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι νέοι να απογοητεύονται από τη ζωή στην πόλη και να αναζητούν διεξόδους, τόσο επαγγελματικές όσο και βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, από τις 21 έως τις 27 Μαΐου 2018 με τη συμμετοχή νέων από την Σλοβενία.

 

Αναζητούμε άτομα που εργάζονται στον τομέα της Νεολαίας που επιθυμούν να καταρτιστούν στο αντικείμενο αυτό.

Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες πατήστε CALL FOR PARTICIPANTS_ProAgriCulture.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα πατήστε TC Programme.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν

 

 

Δηλώστε συμμετοχή στο Σεμινάριο ProAgriCulture Erasmus+ Νεολαία
Ετικέτες: